‹ Terug naar het zoekoverzichtBalk - Passantenhaven
Tel.: +31(0)6-51150589
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.passantenhavenbalk.nl

 

 

 

 

Balk - Passantenhaven 

Welkom namens Willem en Anneke Hiemstra, wij zijn de beheerders van Passantenhaven Balk, waar je helemaal tot rust kunt komen en genieten van de ruimte.

De Passantenhaven ligt tegen het centrum aan, van waaruit je een prachtig aanbod hebt van winkels en horecagelegenheden. Ook kunt u afmeren langs de kade van de Luts in Balk, wat ook bij de Passantenhaven hoort.

Balk ligt aan het riviertje de Luts, (gelegen aan het Slotermeer) van waaruit je met een kleine boot door een bosrijk gebied heen kunt varen. Het is ook een onderdeel van de Elfsteden route die uitmondt op de Fluessen. Balk heeft een beurtveer (een skûtsje) dat naar Heeg zeilt. Je kunt jouw fiets meenemen aan boord en terugfietsen naar Balk. Via de knooppunt routes kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken in het bosrijke gebied van Gaasterland. Zo kun je een dagtocht maken naar “de Hege Gerzen” (een strand- doe- en recreatie park) bij Oudemirdum aan het IJsselmeer, of even naar het kleinste stadje van Friesland, Sloten.

De Passantenhaven Balk heeft een aanlegcapaciteit van ongeveer 70 schepen, 10 camperplaatsen en een uiterst modern sanitair. Er is een wasmachine, droger en combi magnetron aanwezig. Er mag eventueel een tent geplaatst worden. Vanaf 16.00 uur is er sta- en liggeld verplicht. Wij staan voor u klaar, om u een zo goed en prettig mogelijk verblijf te bieden in Balk.