‹ Terug naar het zoekoverzichtSneek - Gemeentehaven
Somerrakpromenade
Havenmeester:
06-21941100/0515-14 0515
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:
www.sudwestfryslan.nl

Sneek - Gemeentehaven

Wie de gemeente Súdwest-Fryslân bezoekt, kan met eigen ogen zien dat water een wezenlijk onderdeel vormt van het landschap en de infrastructuur.

De gemeentelijke havens liggen in de pittoreske plaatsen Makkum, Stavoren,  Bolsward, Sneek en Workum. Deze havens voeren allemaal de Blauwe Vlag.

De haven
De gemeentelijke ligplaatsenvoorzieningen in Sneek strekken zich uit vanaf het havenkantoor op de Somerrakpromenade tot de beroemde Waterpoort. Vrijwel alle ligplaatsen zijn voorzien van een walstroomvoorziening en er zijn op verschillende plaatsen watertappunten. Ook zijn er ligplaatsen voor boten met mindervaliden aan boord. De sanitaire voorzieningen zijn voorzien van een invalidentoilet.  

Bezienswaardigheden
Sneek heeft een compact en karakteristiek stadscentrum, met smalle straatjes, een grachtengordel en de oude verdedigingslinie. Het historisch karakter wordt nog versterkt door de monumentale herenhuizen en de historische bezienswaardigheden, zoals de Waterpoort en het stadhuis uit 1478. Dit alles geeft de binnenstad een intiem en gezellig karakter.

Wonen en leven
Sneek vervult een centrumfunctie in de regio. Alle voorzieningen zijn in deze stad aanwezig. Sneek heeft voor elk wat wils. Zo biedt de stad een ruim en gevarieerd aanbod aan winkels, terrasjes, restaurants en cafés.