‹ Terug naar het zoekoverzicht

Passantenhaven Moleneind
Nabij Moleneind Zuidzijde 71
9203 ZW Drachten
Tel.: 06-23238367
Website: https://www.dwjm.nl/themas/recreatie-toerisme/havens-in-smallingerland/ 

 

 

Drachten - Passantenhaven Moleneind

Nieuwe passantenhaven centrum Drachten.


Nadat de Drachtstervaart in 2015 opnieuw is uitgegraven is het weer mogelijk om het centrum van Drachten te bereiken per
boot. Hier is een nieuwe passantenhaven gerealiseerd. Op loopafstand van de haven zijn gezellige restaurants, winkels en speciaalzaken. Drachten is een bruisende plaats waar regelmatig evenementen plaats vinden. Meer informatie hierover is te vinden op www.dwjm.nl.

Omgeving Drachten
Het karakteristieke coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden, de prachtige bossen- en landgoederen bij Beetsterzwaag en het Nationaal Park de Âlde Feanen omsluiten Drachten en zijn per voet en fiets uitstekend te verkennen. Drachten ligt langs de Lits-Lauwersmeerroute en heeft voor de watersport een goede aansluiting op de turfroute richting Zuidoost Friesland.

Voorzieningen passantenhaven
De passantenhaven heeft verschillende voorzieningen, waaronder toilet- en douchegelegenheid, drinkwaterpunten, elektra aansluitingen, vuilwaterpomp en chemisch toilet. In het centrum van Drachten en in de haven is gratis WiFi beschikbaar. Aanmelden bij de haven gaat via een aanuit. net-systeem. Via een app op uw smartphone, via de website www.aanuit.net of telefonisch betaalt u een overnachting en/of activeert u de gewenste voorziening(en). Op afroep is een havenmeester beschikbaar om u waar nodig ondersteuning te bieden. De havenmeester kan u ook informatie geven over de omgeving. De haven heeft 26 ligplaatsen met gemakkelijke op- en afstapmogelijkheden.

Graag tot ziens!
Benieuwd naar Drachten? Wij zien u graag terug in onze passantenhaven om te genieten van alles wat Drachten en omgeving te bieden heeft. Voor meer informatie kijkt u op https://www.dwjm.nl/themas/recreatie-toerisme/havens-in-smallingerland/