‹ Terug naar het zoekoverzicht


Franeker - Aanlegplaatsen Centrum

Havenmeester: Piet Grasman
Tel.: 06-22209505
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Franeker - Gemeentehaven

Welkom in Franeker! De ster van de Friese elf steden en een van de eerste universiteitssteden van Nederland.

De ligplaatsen bevinden zich in de binnenstad aan de bolwerken, de Turfkade, de Salverderweg en een deel van de Zuiderkade (Van Harinxmakanaal). Het sanitair gebouw vindt u aan de Turfkade 15. Douchen kost € 0,50 en de ligplaatsen zijn voorzien van water, stroom en vuilwaterstations. De stad met zijn prachtige historische gebouwen is prima te bezoeken met de boot. Aan de bolwerken, de in vroegere tijden verdedigingslinie van de stad, vindt u aanlegplaatsen met diverse voorzieningen. U bent zo in het sfeervolle centrum, waar u uw culturele hart kunt ophalen en waar een bezoek aan het wereldberoemde Planetarium een must is. Daarnaast heeft Franeker een divers en kwalitatief winkelaanbod en is het heerlijk vertoeven op een van de gezellige terrassen.
Maar ook de omgeving van Franeker is de moeite waard! Huur een fiets en maak een mooie route door het terpenlandschap naar Werelderfgoed Waddenzee, bezoek een van de knusse theetuinen en geniet van de rust en ruimte.

 

Kosten ligplaatsen binnenstad:
• Zomerseizoen 1 april t/m 31 oktober: minimaal € 5,50 per dag. Is uw boot langer dan vijf meter? Dan betaalt u per extra strekkende meter € 1,10 meer per dag.
• Winterseizoen 1 november t/m 31 maart: minimaal € 15,00 per maand. Is uw vaartuig langer dan vijf meter? Dan betaalt u per extra strekkende meter € 3,00 meer per maand.