‹ Terug naar het zoekoverzicht

Jachthaven Lunegat
Kwelderweg 1
9291 MD Kollum
Tel: 0511 - 408303
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.lunegat.nl

 

Kollum - Jachthaven Lunegat

Jachthaven Lunegat is schitterend gelegen in het Lauwersland aan de rand van het Lauwersmeergebied.De haven is gelegen aan het Dokkumerdiep, de vaarroute naar het Lauwersmeer. Hierdoor heeft u een goede bereikbaarheid naar de rest van het Lauwersmeergebied en eventueel Waddenzee of Noordzee. Lunegat is gelegen aan de Staande Mast route Dokkum-Leeuwarden (www.staandemast.nl)


Bij de jachthaven is een kleine watersportwinkel waar u terecht kunt voor de hoogst noodzakelijke boot artikelen voor onderweg en het onderhoud van uw boot. Voor technische problemen kunnen wij een beroep doen op verschillende monteurs in de omgeving. Hierdoor kan elk probleem aan uw boot worden verholpen. Voor vers brood kunt u gebruik maken van de broodjes service. U heeft dan verse broodjes bij het ontbijt. Op loopafstand zijn er 2 restaurants en een snackwagen. De wifi heeft in de hele haven bereik en is gratis toegankelijk.


Bootverhuur
Voor een gezellig dagje vissen bieden wij u de mogelijkheid om bij ons een vissers (roei)bootje te huren. Voor meer informatie kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Zomerligplaatsen
In de zomer beschikt de haven over 340 ligplaatsen van 5 tot 15 m. De meeste ligplaatsen beschikken over een zijsteiger. Ook kunt u altijd terecht voor een aantal weken in de haven of op de wal. Voor onderhoud hebben wij een hijsinstallatie van 20 ton. De haven beschikt eveneens over een trailerhelling.

Winterberging
Gedurende de winter kan uw boot op de wal geplaatst worden. Hiervoor beschikt de haven over een ruime parkeerplaats en een loods om de schepen onder dak te stallen. Eveneens zijn er 2 doe het zelf loodsen. Deze kunnen per week gehuurd worden en zijn voorzien van licht en verwarming.