‹ Terug naar het zoekoverzichtKoninklijke Yacht Club Nieuwpoort
Krommehoek 
8620 ZN Nieuwpoort
Tel.: +32 (0) 58 234413
VHF: kanaal 23
51°09',3 N - 002°43',0 O
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.kycn.be 

 

 

Nieuwpoort - Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort

Welkom in de jachthaven van de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort. 

Nieuwpoort is de laatste haven op weg naar Frankrijk en is ook het ideale vertrek- of aankomstpunt voor een oversteek naar en vanuit Engeland. De haven is prachtig gelegen aan stuurboord van de havengeul, op wandelafstand van de stad, en kan op elk getij aangelopen worden. Bij aankomst kunt u aan bakboord voorlopig aanmeren aan de bezoekerssteiger (65 m lang). De havenmeester zal u dan een box toewijzen. U kunt bij het binnenlopen ook de havenmeester oproepen via marifoon op kanaal 23 of via telefoon 0032 (0)58 234413.

Wij beschikken over zo'n 420 ligplaatsen, allen voorzien van water en elektra (16 AMP). Alle faciliteiten zijn voorhanden zoals een bootlift, dieselpomp, pump-out station voor vuil- en bilgewater en toiletten, gratis WIFI, recent vernieuwd sanitair, wasserette met wasmachine en droogautomaat, een gezellig clubhuis en een speeltuin voor de jongsten. Stad Nieuwpoort met diverse winkels en restaurant, is dichtbij en langs de kade vlot te bereiken. Nieuwpoort is een echt historische stad met een buitengewoon rijke geschiedenis. Langs de prachtige promenade stap je op een half uurtje naar Nieuwpoort- Bad met zijn verkeersvrije dijk, duinen en zijn breed zandstrand. Eveneens op loopafstand is er een grote supermarkt. Een vlak, rustig en groen hinterland nodigt uit tot een verkenning te voet of per fiets.

Veiligheid, netheid en milieu zijn belangrijk en dat heeft ertoe geleid dat ook dit jaar opnieuw de Blauwe Vlag wappert in onze haven.