Piushaven 3-02
5017 AN Tilburg
Tel.: 013-5429440
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.piushaven.nl
Facebook: www.facebook.com/piushaven
Twitter: @Piushavenpodium Tilburg - Piushaven

Leg eens aan in de grootste stadshaven van Brabant. Geniet van de bruisende, creatieve en groene omgeving en zie hoe de brugwachter handmatig de historische brug draait. 

Verderop de inmiddels befaamde brug 'Den Ophef' in de vorm van een havenkraan, ontworpen door John Körmeling. De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum en toch midden in het groen.
Tilburg is een echte evenementenstad. Vanuit de Piushaven zijn deze meestal te voet te bereiken, denk aan de Tilburgse Kermis (de allergrootste van de Benelux), Festival van het Levenslied en  hardloopevenement de Tilburg TenMiles. Ook de haven zelf bruist van de activiteiten. Onder het motto ‘Piushaven, Levend Podium van Tilburg’ vinden elk jaar van mei t/m december tal van activiteiten en evenementen plaats op en rondom het water in de Piushaven. Het gehele jaar worden er bootjes verhuurd en vaartochten georganiseerd.

Op loopafstand ligt het nieuwe AaBe winkelcentrum. Een compleet winkelaanbod in een monumentale voormalige textielfabriek. Het gebied Piushaven verandert in hoog tempo van een industriële haven in een bruisend en creatief gebied om te wonen, werken en recreëren. Innovatieve woningen zijn gebouwd aan het water en in een groene omgeving, in harmonie met het historische karakter van het gebied. Gezelligheid en geborgenheid zijn hier één met de levendigheid van het water en de stad; Piushaven verbindt het centrum met landschapspark Moerenburg, onderdeel van het Groene Woud.

          

Vele creatieve ondernemers hebben de laatste jaren bewust gekozen voor vestiging in het gebied zoals een Grand Café, restaurants,  Bed & Breakfast, hairwellness tot aan interieurzaken. Niet voor niets werd Piushaven landelijk uitgeroepen tot meest
onderscheidende gebiedsontwikkeling. Piushaven geopend 18 april t/m 19 september.

Draaitijden brug: ma/vrij: hele uren tussen 9.00 en 18.00 uur, zat idem tussen 9.00 en 16.00 uur; zon-/feestdagen (mits telefonisch aangevraagd bij 013-5429440): oneven uren tussen 9.00 en 17.00.