‹ Terug naar het zoekoverzicht


Uitgeest - Jachthaven Zwaansmeerpolder

Jachthaven Zwaansmeerpolder
Postadres: Postbus 80, 1910 AB, Uitgeest
Bezoekadres: Lagendijk 41, 1911 MT, Uitgeest

Tel: 0251-313553
Fax: 0251-320407
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.zwvu.nl

 

 

Uitgeest - Jachthaven Zwaansmeerpolder

Jachthaven Zwaansmeerpolder aan de zuidelijke oever van het Uitgeestermeer is de thuishaven van de Zeil en Watersport Vereniging Uitgeest (ZWVU) en wordt beheerd door de Stichting Jachthaven Zwaansmeerpolder (SJZ)

 Een duidelijk herkenningspunt is de witte zwaan bovenop het rode dak van het tegenover de haveningang liggende restaurant “Havenrijk”. Hier kunt u op één van de twee goed beschutte terrassen, of binnen in het gebouw, heerlijk genieten van het fraaie uitzicht en van hetgeen de gevarieerde lunch- of dinerkaart biedt.
De ZWVU biedt passanten die lid zijn van een watersportvereniging de eerste twee kopjes koffie gratis aan. Tot de haven behoort een gezellige kleinschalige camping .
De combinatie varen en kamperen is hierdoor  prima mogelijk. Op de camping zijn wat eenvoudige speeltoestellen voor de kleintjes , een pingpongtafel en 4 picknicktafels aanwezig.

Op het haventerrein bevindt zich een speelplaats met een klimhuisje, een schommel en een wip  voor de wat grotere kinderen. Ook hier staat een picknicktafel.
De gratis wifi geeft op ruim 80% van het haventerrein en de camping een goede verbinding met het internet. Het sanitair gebouw onder het havenkantoor beschikt, naast de gangbare toiletten en douches, over een voor invaliden aangepast toilet waarin ook een plateau voor het verschonen van baby’s. Behalve het milieustation waar u uw (chemisch)afval, olie, glas en papier kwijt kunt, zijn er op de steiger bij de botenlift afzuiginstallaties voor uw fecaliëntank en oliehoudend bilgewater.
Op het haventerrein en pal naast de camping, buiten het hek, kan gratis geparkeerd worden. Naast de haven is een kanoverhuurbedrijf gevestigd. Op de kleine ondiepe meertjes en vaarten ten zuiden van de dijk kan men mooie- en, gezien de geringe diepte, veilige kanotochten maken. Nagenoeg tegenover de camping, westelijk van de haven, is een zwemmeertje met speelweide aanwezig en net buiten het hek vindt u een zwemstrandje aan het Uitgeestermeer, een ideale plek om zowel te zwemmen als te surfen.

Op een paar honderd meter afstand kunt u bij Blue Peter Watersport bijna alle benodigdheden voor uw boot of surfplank kopen en rechts van de winkel is zeilmakerij Chiel de Weers gevestigd. Iets verderop kunt u bij Lekker op de Haven verse broodjes kopen. Het dorp Uitgeest met een supermarkt en een winkelcentrum met postkantoor is ca. 3 Km van de haven verwijderd en dus goed bereikbaar. Zeker als u gebruikt maakt van de “leen(dames)fietsen” die u, zij het tegen borg, gratis ter beschikking staan.


De ZWVU en de SJZ heten u van harte welkom op onze haven!