Purmerend - WSV Purmerend

Havenkantoor
Whereplantsoen 13 a Purmerend
Tel. Havenmeester: 06-10150857
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Purmerend_WSV_Purmerend_kaart

 

Purmerend - WSV Purmerend

Welkom bij de Watersportvereniging Purmerend!

In een rustige omgeving en toch in het centrum van de stad beheert de Watersportvereniging Purmerend 75 vaste ligplaatsen en 25 passanten ligplaatsen langs de oever van rivier De Where en 50 nieuwe steigers langs het Noordhollands Kanaal. De Where ligt in directe verbinding met het Noordhollands Kanaal, dat weer in verbinding staat met de vele meren en waterwegen in Noord- Holland. Van 15 september tot 15 mei kunt u drie dagen overnachten voor de prijs van twee. Tevens beschikt Purmerend over een hele nieuwe botenhelling aan het Noordhollands Kanaal ter hoogte van het viaduct over de A7.

Historische binnenstad
Purmerend heeft een gezellige historische binnenstad met een overdekt winkelcentrum, veel horeca, winkels, boutiekjes, twee musea, twee theaters, een bioscoop, poppodium en nog veel meer. Even buiten het centrum is een groot overdekt zwembad, een gezellige kinderboerderij, een grote stadsspeeltuin en een prachtige 36 holes golfbaan (clubs te huur). Bruisend centrum van de binnenstad is de Koemarkt met heel veel gezellige terrassen. Hier vinden vooral in de zomermaanden ook veel activiteiten en evenementen plaats. Iedere dinsdag is er in de binnenstad een uitgebreide markt.

Omgeving
Purmerend ligt midden in het prachtige natuurgebied Laag Holland en heeft ontzettend veel te bieden. Heel veel mooie vaarroutes, maar u kunt ook prachtige wandelingen en fietstochten maken (fietsen te huur). Voor alle informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in en om Purmerend kunt u terecht bij het VVV, de ANWB en natuurlijk de havenmeester. Ook op www.purmerend.nl en www.laagholland.com vindt u informatie over Purmerend, haar omgeving en de vele activiteiten en evenementen

Voorzieningen
De haven heeft diverse faciliteiten, waaronder elektriciteitspunten, vaste watertappunten en goed onderhouden douches en toiletten in het havenkantoor. Passanten met een ligplaats aan de Beemsterburgwal en het Noordhollands Kanaal kunnen hier ook gebruik van maken. Alle denkbare voorzieningen zijn door de unieke ligging van de haven binnen handbereik.

Gratis bediende bruggen
Alle bruggen worden gratis bediend.

Vaste ligplaatsen
Een aantal ligplaatsen langs de Where en aan het Noordhollands Kanaal is bestemd voor leden van de watersportvereniging.

Liggelden
De Where en Beemsterburgwal: € 0,85 per meter per nacht.
Steigers Noordhollands Kanaal: per steiger per nacht € 12 voor de 12 metersteiger, € 10 voor de 10 metersteiger en € 8 voor de 8 metersteiger.
Betaling via aanuit.net.