‹ Terug naar het zoekoverzicht
De Rijp - Jachthaven de Meermolen VOF
Ruud en Marjolijn Visser (eigenaars)
Oostdijkje 10/12
1483 AA De Rijp
Tel.: 0299-671557 / 06-31164919
Havenmeester: Johan Daemen 06-25535337

 

 

 

 

De Rijp - Jachthaven De Meermolen


Gelegen tussen het werelderfgoed de Beemster en de Eilandspolder ligt onze kleine gezellige haven aan de Beemster Ringvaart

Onze haven ligt op loopafstand (200 meter) van het mooiste dorp in Noord Holland, De Rijp, en op een steenworp afstand van het Alkmaardermeer. Jachthaven de Meermolen is opgericht rond 1970 door de fam. Verburg, de opa en oma van Marjolijn. In de jaren 90 kwam er nog een stuk grond bij en met veel geploeter, vallen en opstaan werd het de haven zoals u er nu van kunt genieten.
De haven biedt plaats aan ongeveer 45 vaste ligplaatsen en er is een passantenkade waar enkele boten kunnen aanmeren.
Aan deze kade vindt u stroom en water en ligt u aan een graskant dus u kunt hier heerlijk van het uitzicht en de  avondzon genieten. Onze haven beschikt over een toiletunit met  dames/heren toilet en douche gelegenheid en bovendien hebben we een ruime parkeerplaats.

Er is geen horeca gelegenheid juist omdat ons motto is: u komt hier voor uw rust en wilt genieten van de natuur!
De haven ligt op loopafstand van ons prachtige dorp de Rijp alwaar u naast veel horecagelegenheden ook een klein winkelcentrum (Het Boegbeeld) kunt bezoeken.
Hier vindt u een slager, bakker en Plus die ook op zondag open is! Juist omdat  de haven buiten het dorp is gelegen, vindt u hier de rust en ruimte met een schitterend uitzicht over het beschermde vogelgebied de Eilandspolder. U kunt dus leuke wandelingen of fietstochten maken door dit gebied maar ook een fluisterboot is aan te bevelen.
De Rijp ligt tussen Alkmaar en Purmerend is per bus of fiets te bereiken. Deze plaatsen staan natuurlijk bekend om de kaasmarkt in Alkmaar en de gezellige markt in Purmerend maar zijn ook gewoon leuk om doorheen te wandelen.
We bieden zomer- maar ook winterplaatsen aan voor  kajuitboten tot + 10 meter l en3 m breed en enkele sloepplaatsen dus mocht u interesse hebben neem dan gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!