Delfzijl - Jachthaven 't Dok

Motorbootvereniging Abel Tasman
Eemskanaal NZ 55
9934 RE Delfzijl

Tel.: 0596-616560
VHF kanaal 31
Website: www.mbv-abeltasman.nl
Havencoördinator: Kees Bootsman

Delfzijl - Jachthaven 't Dok

Jachthaven ‘t Dok is eigendom van de Motorbootvereniging “Abel Tasman”, een vereniging met veel actieve leden.


Ze heeft met ‘t Dok een jachthaven met voldoende ligplaatsen voor passanten tegen gunstige tarieven. De functie van havenmeester wordt bij toerbeurt door de leden ingevuld. Het markante en riante, tegenover de jachthaven gelegen gebouw - het voormalige internaat van de Zeevaartschool “Abel Tasman” - is het clubhuis.
Omdat veel leden en vrijwilligers van de vereniging actief zijn of waren in binnen-, kust-, zeevaart of visserij ademen vereniging en jachthaven een maritieme sfeer uit. Passanten uit Nederland en andere landen weten de haven door haar beschutte ligging aan het oude Eemskanaal, maar al te goed te vinden. De haven staat bekend om haar perfecte voorzieningen en hartelijke ontvangst van de gasten.

Door de uitzonderlijke ligging van de haven biedt deze goede mogelijkheden voor een tocht naar de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden. Ook kan men de Eems opvaren richting Emden, Leer en andere Duitse haventjes. Via de “Blauwe Passage” zijn tochten naar het Oldambtmeer mogelijk en kunnen circuits in Oost Groningen gevaren worden.
Via de Roggenkampsluis verkrijgt men toegang tot het Damsterdiep.
Friesland en Drenthe bereikt men door het Eemskanaal in westelijke richting te bevaren. Te fiets kunnen nabijgelegen terpdorpen, de zeehaven en de dijk worden bezocht.

De benedenverdieping van het walgebouw is ingericht als toilet- en doucheruimte voor de passanten. Ook vindt u hier een wasserette, een toiletvoorziening voor gehandicapten en een stortplaats voor uw chemisch toilet. Afgewerkte olie kan via de havenmeester worden afgegeven bij het milieudepot en er is een uitpompstation voor vuilwater.