Jachthaven Culemborg

U bent van harte welkom in de jachthaven van Culemborg. 

Stichting Jachthaven en Camping de Helling
Helling 2
4101 AE CULEMBORG
Tel.: 0345-508930
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.jachthavenculemborg.nl

 

 

Met ingang van seizoen 2014 is de voormalige gemeentehaven in bezit van Watersportvereniging De Helling, de grootste gebruiker van de haven, die als stichting de haven runt. De inzet van vrijwilligers zorgt ervoor dat de tarieven voor ligplaatshouders en passanten binnen de perken kunnen blijven en inmiddels hebben de haven en camping dankzij de inzet van vele enthousiaste verenigingsleden een echte facelift ondergaan.  De Culemborgse jachthaven kenmerkt zich door zijn eenvoud. De basisvoorzieningen zijn uiteraard aanwezig. Inclusief gratis wifi. Meer is niet nodig,  want de binnenstad is nabij. 

Genieten in de jachthaven van Culemborg.
Naast ca. 300 ligplaatsen heeft de stadshaven van Culemborg een lommerrijke passantenkade van een kleine 170 meter lengte. Wie van de boot stapt, staat vrijwel meteen in de binnenstad. In de ochtend ontbijt je langs deze kade in de zon. En 's middags het witte wijntje in de schaduw van de imposante bomenrij langs de Veerweg. 

Havenmeester 
De havenmeester heeft flexibele werktijden. Hij is in ieder geval aanwezig tussen 9:00 en 10:00 en 16:00 en 18:00 uur. Op zondag van 11:30 tot 12:30 en van 16:00 tot 18:00  uur. Voor passanten en dringende zaken is de havenmeester 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar via 0345 508 930 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op www.jachthavenculemborg.nl of op onze Facebook-pagina. 

Toeristische informatie 
Een goede keuze om hier een paar dagen door te brengen! Het historische centrum van Culemborg met veel leuke  winkeltjes, gezellige terrassen en heerlijke restaurantjes ligt op loopafstand. Haal het gratis gidsje CLMBRG bij de havenmeester, of bekijk de digitale versie op onze website, om te zien wat er te zien, te doen en te koop is in onze vrijstad. Vrijdagavond is koopavond in Culemborg. Vergeet bij de havenmeester de glossy RVRNLND niet mee te nemen, met interessante informatie over o.a. de Betuwe en Rivierenland, de directe omgeving van Culemborg. Bezoek www.rivierenland.nl en www.gelderseroutes.nl voor mooie wandel- en fietsroutes of vraag de havenmeester om onze informatie. Fietsen zijn te huur in de nabijheid van de haven. 

Uitgebreide toeristische informatie krijg je in het voormalige stadhuis aan de Oude Vismarkt 4 (tegenover de Hema). Openingstijden van april tot oktober: maandag 13.00-17.00 uur, dinsdag - vrijdag 10.00-17.00 uur, zaterdag - zondag 12.00-16.00 uur.